FAQ

In de landen rond de Middellandse zee eet men traditioneel erg gezond. Olijven zijn een belangrijk onderdeel van het als gezond bekendstaande ‘mediterrane dieet’. In het olijfextract dat uit de vruchten en bladeren van de olijfboom gewonnen wordt, zitten olijfpolyfenolen die werken als antioxidanten. Die antioxidanten beschermen o.a. de bloedvaten door de vorming van schadelijke radicalen van o.a. cholesterol tegen te gaan.

Radicalen zijn zeer reactieve moleculen, ze kunnen daardoor reageren met o.a. DNA en de celwand en zo hun normale functie verstoren. Dit maakt dat radicalen mede verantwoordelijk kunnen zijn voor veroudering en verschillende ziektes, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatproblemen en kanker.

De gewone tabletten en de bruistabletten van Surpadyn bevatten geen bestanddelen van dierlijke afkomst en zijn dus geschikt voor vegetariërs.

De gummies van Supradyn Energy bevatten gelatine afkomstig van varkenshuid.

De gewone tabletten en de bruistabletten van Surpadyn bevatten geen bestanddelen van dierlijke afkomst en zijn dus halal.

De gummies van Supradyn Energy bevatten gelatine afkomstig van varkenshuid en zijn bijgevolg niet halal.

Elke stof, zelfs water, is gevaarlijk in te grote hoeveelheden, dit is voor vitamines niet anders. Daarom is het belangrijk om de aanbevolen dosis te respecteren. Het wordt afgeraden om verschillende voedingssupplementen te combineren zonder eerst medisch advies in te winnen bij uw arts of apotheker.

Supradyn is ontwikkeld om het energiemetabolisme te ondersteunen, niet om grote vitaminetekorten te verhelpen. Of de inname van Supradyn volstaat om uw tekort weg te werken, is afhankelijk van de grootte van het tekort. Overleg in dergelijk geval met uw huisarts. Neem nooit meer Supradyn in dan aanbevolen.

Er kunnen zich situaties voordoen waarbij er een verhoogde energiebehoefte is, zoals bijvoorbeeld in periodes van zware lichamelijke inspanning, hoge geestelijke belasting (examens, deadlines op het werk) of na ziekte. Je kunt je dan moe en lusteloos voelen. Een extra aanvulling met vitamines en mineralen kan dan nodig zijn om je energie weer op peil te brengen waardoor je je minder slap en lusteloos kunt voelen.

Bij 50-plussers kan de behoefte aan bepaalde vitamines, zoals vitamine D (bij mensen die minder buiten komen door bv. een verminderde mobiliteit of door ziekte) en calcium (bij osteoporose), toenemen. Daarnaast neemt de eetlust vaak wat af, kunnen er kauw- en slikproblemen optreden, of kunnen geneesmiddelen de opname van vitamines beïnvloeden (zo veroorzaakt de inname van maagzuurremmers een slechtere opname van vitamine B12 uit de darm). Extra vitaminesupplementen, zoals Supradyn Vital 50+, kunnen helpen om aan de veranderende vitaminebehoefte te voldoen.

Aan alle zwangere vrouwen, ook degenen die een gezond en gevarieerd voedingspatroon hebben, worden extra vitamines aangeraden, met name foliumzuur en vitamine D. Het is belangrijk om door middel van een bloedtest na te gaan of de serumlevels van ijzer voldoende hoog zijn, een supplement kan aangewezen zijn. De inname van vitamine A moet daarentegen in het oog gehouden worden, een te hoge inname van vitamine A kan vooral in het begin van de zwangerschap de vrucht beschadigen. Ook een tekort kan echter schadelijk zijn voor een goede ontwikkeling van de foetus.

Aan zwangere vrouwen wordt geadviseerd 400 tot 500 microgram foliumzuur per dag in te nemen. De (bruis)tabletten van Supradyn Energy en Immune bevatten 200 microgram foliumzuur (vitamine B11) per tablet, dit is 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen. De gummies van Supradyn Energy bevatten geen foliumzuur.

Indien uw arts of apotheker beslist dat u Supradyn mag gebruiken tijdens uw zwangerschap, is een aanvulling daarom aanbevolen. Ook indien u Supradyn gebruikt ter voorbereiding van een zwangerschap, kan het nuttig zijn extra foliumzuur in te nemen.

Er wordt aanbevolen om dagelijks 10 microgram (= 400IU) vitamine D bij te nemen. De (bruis)tabletten van Supradyn Energy en Immune bevatten 5 microgram vitamine D, 2 gummies bevatten samen 3.76 microgram vitamine D. Een extra inname van vitamine D kan aangewezen zijn indien u Supradyn mag gebruiken tijdens uw zwangerschap.

De aanbevolen dagelijkse inname van vitamine A bedraagt 800 microgram. Uit een peiling uit 1998 blijkt dat de gemiddelde inname van vitamine A tijdens de zwangerschap 829 microgram per dag is, wat nog een stuk onder de veilige bovengrens van 3000 microgram per dag ligt. Bepaalde voedingsstoffen, zoals lever (tot 11000 microgram vitamine A per 100g), bevatten echter veel grotere hoeveelheden, waardoor het belangrijk is dergelijke voedingsstoffen te beperken. Of het voor u al dan niet raadzaam is een vitaminepreparaat met vitamine A in te nemen, wordt dus sterk bepaald door uw voedingsgewoontes en bespreekt u best eerst met uw arts. De (bruis)tabletten van Supradyn Energy en Immune bevatten respectievelijk 800 en 700 microgram vitamine A, 2 gummies bevatten samen 600 microgram vitamine A.

Er wordt aan zogende vrouwen aanbevolen om dagelijks 10 microgram (= 400IU) vitamine D bij te nemen. De (bruis)tabletten van Supradyn Energy en Immune bevatten 5 microgram vitamine D, 2 gummies bevatten samen 3.76 microgram vitamine D. Supradyn mag gebruikt worden tijdens de borstvoedingsperiode, een extra inname van vitamine D kan wel aangewezen zijn.

Ons advies is om Supradyn bij voorkeur tijdens de maaltijd (bijv. ontbijt) in te nemen. De vetoplosbare vitamines kunnen dan beter opgenomen worden dankzij het vet in de voeding. Daarnaast bevordert vitamine C de opname van ijzer uit de voeding.

Supradyn is ontwikkeld voor dagelijks en duurzaam gebruik. De aanbevolen dosis is één (bruis)tablet of 2 gummies per dag.

Sporters verbruiken, door de inspanningen die ze leveren, meer energie. Hiermee samenhangend kunnen ze ook een verhoogde behoefte aan vitamines en mineralen hebben. Een extra aanvulling met vitamines en mineralen kan dan nodig zijn om de energie op peil te houden.

Gebruikt u bloedverdunnende geneesmiddelen en bent u 50 jaar of ouder? Kies dan voor Supradyn Vital 50+. Deze Supradyn variant bevat namelijk geen vitamine K (vitamine K is betrokken bij de bloedstolling). Supradyn is een voedingssupplement en geen geneesmiddel. Het bevat alleen ingrediënten die van nature ook in de voeding zitten.

Het gebruik van antioxidanten en vitamines bij kankerpatiënten staat nog steeds ter discussie. Het hangt grotendeels af van welke soort kanker u heeft en welke behandeling u volgt. In sommige gevallen is het aangeraden, in andere strikt afgeraden. Voor alle veiligheid vraagt u best steeds advies aan uw oncoloog, alvorens voedingssupplementen in te nemen.

Alle Supradyn varianten zijn vrij van soja, gluten en lactose. Heeft u vragen over andere allergenen, neem dan contact op met ons via het contactformulier op deze website.

L.BE.MKT.11.2018.5565

Ontdek Supradyn®

Supradyn<sup>®</sup> Immune

Supradyn® Immune

Ontdek hoe Supradyn® Immune je kan helpen om je weerstand te ondersteunen.

Lees hier meer
Supradyn<sup>®</sup> Energy

Supradyn® Energy

Ontdek hoe Supradyn® Energy je kan helpen je energie terug te vinden.

Lees hier meer
Supradyn<sup>®</sup> Vital 50+

Supradyn® Vital 50+

Ontdek hoe Supradyn® Vital 50+ je kan helpen vitaal te blijven.

Lees hier meer