REDOXVITA®, EEN STERKE FORMULE

WAT IS VITAMINE C?

Vitamine C is een essentiële voedingsstof die ons immuunsysteem helpt ondersteunen. Ons lichaam kan zelf geen vitamine C produceren. Daarom moeten we het via onze voeding opnemen door voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan vitamine C, zoals vers fruit en groenten. In het geval van extra vitamine C-behoeften, bijvoorbeeld in winterperiodes, kan een vitamine C-supplement nodig zijn naast een gevarieerde en evenwichtige voeding: dit is waar bijvoorbeeld RedoxVita en RedoxVita Double Action een rol kan spelen.

WAT ZIJN DE EFFECTEN VAN VITAMINE C?

Vitamine C heeft zeer verschillende functies in het lichaam. Het is uiterst belangrijk voor de goede werking van het immuunsysteem, dat op veel manieren afhankelijk is van vitamine C, of het nu gaat om de vorming en het behoud van de huid en slijmvliezen of zelfs de productie van witte bloedcellen, die de functie hebben om de ziekteverwekkers te vernietigen. Vitamine C helpt ook cellen te beschermen tegen oxidatieve stress door er een antioxidant van te maken. Oxidatieve stress kan het vermogen van cellen om goed te functioneren beïnvloeden.

WAT IS ZINK EN WAAROM HEB IK HET NODIG?

Zink is een mineraal dat, net als vitamine C, je immuunsysteem ondersteunt. Het heeft meerdere functies in het lichaam, waaronder het bijdragen tot het onderhoud van botten en bijdragen tot het instandhouden van haar, nagels en huid.

Zink komt voor in een aantal voedingsmiddelen, waaronder rood vlees, gevogelte, bonen en noten. Het is aanwezig in volkoren vlokken, in rogge, in volkoren brood en gedroogd fruit, evenals in amandelen en hazelnoten.

Niet iedereen neemt zink op dezelfde manier op en het menselijk lichaam kan het niet opslaan. Dit is waar RedoxVita Double Action je normale dieet kan aanvullen met een zinksupplement.