Vitamine C - Een bondgenoot voor je weerstand
Switch Language

VITAMINE C - Een bondgenoot voor je weerstand

Er is geen remedie voor verkoudheid - de behandeling is symptomatisch, wat betekent dat je vooral moet rusten. Maar wie heeft er tijd om te gaan liggen? Dat is de reden waarom we de verkoudheid vaak negeren waardoor het langer kan duren om te herstellen of dat de verkoudheid blijft terugkomen. Wanneer onze weerstand verzwakt is of wanneer we ziek zijn, wordt vitamine C vaak aangeraden, maar weet je waarom?

Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, is een in water oplosbare vitamine die bijdraagt tot een aantal functies in ons lichaam, zoals collageenvorming voor een normale werking van tandvlees, kraakbeen, tanden, botten, bloedvaten en huid, verhoogt de ijzeropname, werkt als antioxidant en draagt ook bij tot de normale werking van onze natuurlijke weerstand.

Als we verkouden zijn, zal het nemen van extra vitamine C de natuurlijke weerstand ondersteunen.

De aanbevolen dagelijkse dosis vitamine C is 110 mg, en aangezien het oplosbaar is in water, kunnen we meer opnemen dan het lichaam nodig heeft - het teveel wordt eenvoudigweg via de urine uitgescheiden. Omdat het lichaam echter geen vitamine C kan aanmaken of opslaan, zoals dit het geval is met in vet oplosbare vitamines, moet het regelmatig via een dieet of voedingssupplementen* worden ingenomen.

Vitamine C komt voor in fruit zoals bessen, granaatappels, abrikozen, kiwi's, mango's, ananas, watermeloenen, meloenen, pruimen, druiven en appels, en vooral in citrusvruchten zoals mandarijnen, sinaasappels en citroenen. Hoewel het ideaal is om vitamine C via de voeding in te nemen, is seizoensfruit in de wintermaanden minder beschikbaar. Je kan tijdens dergelijke periodes je voeding aanvullen met bv. een voedingssupplement*.

*Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt.

ONTDEK HET GAMMA

RedoxVita Vitamine C

RedoxVita® Vitamine C

Elke dag opnieuw wordt je lichaam blootgesteld aan externe factoren. Je kan je natuurlijke weerstand verhogen door je immuunsysteem te versterken. RedoxVita ondersteunt de natuurlijke weerstand van je lichaam dankzij een hoge dosering van 1g aan vitamine C.

RedoxVita Double Action Bruistabletten

RedoxVita® Double Action Bruistabletten

RedoxVita Double Action werd speciaal ontwikkeld om de natuurlijke weerstand* van je lichaam te ondersteunen tijdens bv. griep of een verkoudheid dankzij zijn combinatie van een hoge dosering Vitamine C (1g) en Zink (10 mg).