Tips om vermoeidheid te verlichten
Switch Language

TIPS OM VERMOEIDHEID TE VERLICHTEN

HOE KAN JE AAN DE BEHOEFTES VAN EEN DRUKKE LEVENSSTIJL TEGEMOET KOMEN, VERMOEIDHEID VERMINDEREN EN JE ENERGIE TERUGVINDEN?

Soms is het niet moeilijk om de reden te vinden waarom je vermoeid bent. De stress op de werkvloer, het ouderschap en zelfs seizoensveranderingen kunnen hun tol eisen. Maar hoe kan je je energie terug vinden?

SLAAP MEER

Voor de hand liggend, niet? Jouw lichaam heeft nood aan slaap om terug op te laden. Dus als je slaapproblemen hebt, probeer dan een nieuwe routine in te lassen, zoals rustig naar bed gaan en op regelmatige tijdstippen opstaan. Zorg ook voor een donkere en rustige slaapkamer die enkel dient om te slapen, in plaats van te internetten of TV te kijken.

VERMINDER STRESS

Het is moeilijk te vermijden, maar stress is een veel voorkomende oorzaak van vermoeidheid. Dus zal het ontdekken van de oorzaken en ermee omgaan z'n vruchten afwerpen. Als werk de grootste oorzaak is, probeer dan te kijken hoe je je werkindeling kan veranderen. Het is ook belangrijk om tijdens je vrije tijd niet meer met je werk bezig te zijn en je eigen manier te vinden om te relaxen: meditatie, een heet bad of muziek luisteren kunnen al veel helpen om je te ontspannen.

BEWEEG MEER

Je kan je te moe voelen om te bewegen, maar bewegen kan een positief effect op je energieniveau hebben. Dus breek de cirkel van inactiviteit en voel jezelf minder moe en meer energiek. Zelfs een dagelijkse korte wandeling van 15 minuten doet al goed.