HOE HET ONTBIJT JE HUMEUR EN ENERGIE GEDURENDE DE DAG BEÏNVLOEDT

Het ontbijt is de eerste maaltijd van de dag en één van de belangrijkste. Daarom is het cruciaal dat het voedingsmiddelen bevat die rijk zijn aan vitamines en mineralen. Er zijn enkele voedingsstoffen die ons lichaam weer op gang helpen na een hele nacht vasten waardoor we voldoende energie krijgen. Een goed ontbijt heeft invloed op hoe je je overdag voelt.

De voordelen van een goed, uitgebalanceerd en voedzaam ontbijt voor mensen die hun dagelijks ritme willen behouden en het einde van de dag met energie willen bereiken, zijn talrijk:

  • Helpt bij het handhaven van een gezond voedingspatroon, met de juiste consumptie van mineralen en vitamines. Een goed ontbijt kan voorkomen dat we te veel eten door tussendoortjes te eten.
  • Ondersteunt de stemming en verbetert de prestaties. Een goed ontbijt zorgt voor betere mentale prestaties in termen van concentratie, geheugen, aandacht en oplossend vermogen.
  • Helpt bij het activeren en behouden van de energie die nodig is om alle activiteiten van de dag uit te voeren. De eerste maaltijd van de dag is de brandstof waarmee we de hele dag aankunnen.

Deze voordelen worden verkregen wanneer het ontbijt alles biedt wat je nodig hebt om je energie en concentratie gedurende de dag op peil te houden. Om dit te bereiken, zijn dit de voedingsmiddelen die niet mogen ontbreken:

  • Gezonde koolhydraten: roggebrood of havermout zijn twee voedingsstoffen die energie geven aan de spieren en onze hersenen, waardoor we creatiever en alerter kunnen zijn.
  • Eieren: het eiwit is van hoge kwaliteit en bevat ook essentiële aminozuren die de werking van onze neurotransmitters helpen verbeteren. 
  • Eiwitten met een laag vetgehalte: verzadigde vetten verhogen uw cholesterol en zorgen ervoor dat u zich zwaar en moe voelt.
  • Noten: zijn rijk aan vezels, gezonde vetten, koolhydraten en plantaardige eiwitten en zorgen voor veel energie. Ze zijn ideaal voor het herstellen van spierschade en voor het reguleren van de stofwisseling.
  • Het eerste drankje van de dag: het gebruikelijke is om koffie te drinken, maar thee of natuurlijke appel-, peren- of sinaasappelsap zijn ook een goede optie.
  • Magere zuivelproducten: zijn rijk aan aminozuren en voedingsstoffen die zorgen voor energie. Als je de voorkeur geeft aan plantaardige melk, zijn soja, haver of rijst rijk aan antioxidanten en eiwitten.

Deze voedingsmiddelen zijn een bron aan vitamines, zoals de vitamines B, en mineralen die voldoende energie leveren om vermoeidheid tegen te gaan. Bovendien zijn vitamine C en de mineralen zink en selenium micro-elementen met antioxiderende eigenschappen die de cellen helpen beschermen en de weerstand versterken.

De aanvullende bijdrage van vitamines en mineralen die een voedingssupplement zoals Supradyn bevat, kan een goede manier zijn om je energie* te ondersteunen om zo je dag aan 100% te beginnen. 

*De vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 en C zorgen mee voor het behoud van je energie.