Wat is het ideale ontbijt om je dag aan 100% te beginnen?
Switch Language

WAT IS HET IDEALE ONTBIJT OM JE DAG AAN 100% TE BEGINNEN?

Blijf je liever wat langer in bed liggen dan te ontbijten? Of eet je liever later iets op kantoor of in een ontbijtbar? Of eet je nauwelijks ontbijt als je wakker wordt? In dit artikel vertellen we je wat de basisvoedingsstoffen, vitamines en mineralen zijn die je ontbijt moet bevatten zodat je lichaam de hele dag door energie en vitaliteit heeft en beter kan presteren.

Vitamines en mineralen dragen bij aan het energiemetabolisme en zonder deze micronutriënten kan ons lichaam niet normaal functioneren. Aan de andere kant zijn koolhydraten en eiwitten nodig omdat ze deel uitmaken van de bouwsteentjes van ons lichaam, gaande van cellen tot organen en van spieren en botten. Vezels zijn ook een zeer geschikte voedingsstof voor het ontbijt omdat het helpt bij het reguleren van de darmtransit nadat die 's nachts enkele uren heeft gerust.

De beste manier om de waarde te begrijpen die deze voedingsstoffen bijdragen aan het functioneren van ons lichaam, is door enkele voordelen te benadrukken die een gezonde ontbijtformule bieden. 

Een klassiek ontbijt als voorbeeld:

Sinaasappelsap, ontbijtgranen, koffie met melk, toast met chocolade

  • Sinaasappelsap levert vitamine C, een essentieel antioxidant die onze cellen beschermt tegen agressies en oxidatieve schade en die ook onze weerstand ondersteunt. De eigenschappen van vitamine C zijn divers, dus het is ideaal om het dagelijks in je dieet op te nemen.
  • Granen zijn een bron van vitamines B, essentieel voor het energiemetabolisme en daarom is hun aanwezigheid cruciaal om fysiek en mentaal te presteren. Bovendien bevatten granen veel vezels, wat bijdraagt aan een regelmatige darmwerking en een goede spijsvertering.
  • Chocolade heeft verschillende nutritionele eigenschappen, omdat het een zeer energetisch voedingsmiddel is dat ook zink levert, een mineraal dat onze weerstand ondersteunt.

Een tip om het ontbijt in jouw routine op te nemen is om een maaltijdplanning te voorzien waarin je dagelijks een gevarieerd ontbijt kan voorzien.

Onthoud dat een compleet ontbijt helpt om een optimale voedingsbijdrage te bereiken en de fysieke en mentale prestaties te verbeteren, door de energie te leveren die je lichaam de hele dag nodig heeft. Houd er rekening mee dat je lichaam in bepaalde periodes mogelijk aanvullende (of extra) vitamines en mineralen nodig heeft die bv. voedingssupplementen** kunnen leveren. Multivitamines zoals Supradyn kunnen een goede manier zijn om de vitamines en mineralen aan te vullen die je nodig hebt om je de hele dag energiek te voelen*. Het wordt aanbevolen om bij het ontbijt voedingssupplementen in te nemen.

*De vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 en C zorgen mee voor het behoud van je energie.

Ontdek het gamma

 Supradyn Energy EFF - Box NL

Supradyn® Energy Bruistabletten

Dankzij een unieke en wetenschappelijk bewezen formule, bestaande uit 13 vitamines en 9 mineralen, helpt Supradyn Energy je fysieke¹ en mentale² energie terug te vinden wanneer je er het meest behoefte aan hebt.

Supradyn Energy Tabletten

Supradyn® Energy Tabletten

Dankzij een unieke en klinisch bewezen formule, bestaande uit 13 vitamines, 9 mineralen en co-enzym Q10, helpt Supradyn Energy je energie terug te vinden wanneer je er het meest behoefte aan hebt.

Supradyn Energy Gummies

Supradyn® Energy Gummies

Supradyn Energy Gummies, de lekkere vitamine voor het hele gezin! Deze combinatie van 7 essentiële vitamines draagt bij tot de dagelijkse behoefte van vitamines. Voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar.

Supradyn Vital 50+ Tabletten

Supradyn® Vital 50+ Tabletten

Supradyn Vital 50+ is een voedingssupplement speciaal ontwikkeld met die vitamines, mineralen en antioxidanten in aangepaste dosis om aan de specifieke behoeften van de vijftigplusser te voldoen. De formule bevat ook ginseng van hoge kwaliteit en natuurlijk olijfextract.

Supradyn Vital 50+ Bruistabletten

Supradyn® Vital 50+ Bruistabletten

Supradyn Vital 50+ is een voedingssupplement speciaal ontwikkeld met die vitamines, mineralen en antioxidanten in aangepaste dosis om aan de specifieke behoeften van de vijftigplusser te voldoen. De formule bevat ook ginseng van hoge kwaliteit en natuurlijk olijfextract.

RedoxVita Vitamine C

RedoxVita® Vitamine C

Elke dag opnieuw wordt je lichaam blootgesteld aan externe factoren. Je kan je natuurlijke weerstand helpen door je immuunsysteem te ondersteunen. RedoxVita ondersteunt de natuurlijke weerstand van je lichaam dankzij een hoge dosering van vitamine C.

RedoxVita Double Action Bruistabletten

RedoxVita® Double Action Bruistabletten

RedoxVita Double Action werd speciaal ontwikkeld om de natuurlijke weerstand van je lichaam te ondersteunen dankzij zijn combinatie van een hoge dosering vitamine C (1g) en zink (10 mg).